Kynnbrua er et begrep, - denne legendariske festplassen der hovedveien inn mot Finnskogen Nord krysser Kynna.
Kynnbrua
Sykkelturer Kynna – dagsturer
Du finner mange flotte sykkelturer i fredelig skogsterreng flere steder langs Kynna og i nordre del av Finnskogen. Dette er et område med muligheter for flotte villmarks- og naturopplevelser langs skogsveier, elver og innsjøer med bade- og fiskemuligheter. På veien er det også mange fine leirplasser for rastestopp.
Risberget rundt
Risberget rundt er et terrengløp som arrangeres av Risberget Turforening hvert år i juli måned.
Kynndammen i Åsnes
Kynndammen markerer et naturlig sluttpunkt for padleturer på Kynna, men er også et viktig kulturminne fra en svunnen tid med tømmerfløting.
Finnskogleden
Navnet Finnskogen kommer av at disse tidligere så å si folketomme skogområdene ble ryddet og bebygd av finner fra ca. 1570 på svensk side, og ca. 1620 på norsk side. Våre nye landsmenn tok i bruk områder i Norge og Sverige som ikke tidligere var verken bosatt eller i bruk. Vidstrakte skogområder uten folk, men med et rikt dyreliv og gode fiskevann. Her slo de seg ned, og levde i mange hundre år med sitt svedjebruk, sine særegne tradisjoner og sitt språk. Dette er området der svensk, norsk og finsk kultur møtes i et grenseløst samfunn.
Finnevegen: Gravberget-Braskereidfoss
Finnevegen som går mellom Gravberget og Braskereidfoss er en historisk vandresti. Stien bærer preg av at den er brukt som ferdselsåre før bilveien kom, og går gjennom gjengrodde setervoller, blomsterenger og gammel bosetting.
Østre Finneveg
Østre Finneveg er en av de gamle stiene på Finnskogen som forbandt finnetorpene med bygdene ved Glomma. Stien er skiltet og godt merket. Det er også satt opp infotavler med kart flere steder langs stien.
Sti fra Heradsbygd til Kynna
Sti fra Heradsbygda via Agåsetra og Kvasstadsetra og ned til Kynnsjøene og videre til Gravberget og Finnskogleden
Sti fra Jømna til Kynna
Fra Jømna i Elverum kommune starter en sti som går til Hakaskallen som er et naturreservat med gammel skog. Her finnes det også overnatting på turisthytta Løvknuten. Stien går videre mot Risberget, Gravberget og Finnskogleden.
Fottur til Hakaskallen
Hakaskallen er et naturreservat med gammel skog og dertil rikt plante- og dyreliv. Langs stien er det infotavle om naturreservatet og det finnes også en turisthytte for overnatting. Turen er på ca. 5 km.
Risberget kirkesal
Finnene som kom for å bosette seg i Risberget på 1600-tallet var sterke i sin gudstro, og dro gjerne de tre milene ned til kirken i bygda, men ønske om et eget gudshus var levende og sterkt.
Gravberget gård
Gravberget Gård har gjennom 150 år vært et naturlig sentrum i skogsbygda med samme navn. Gården ble bygd av Kiær-familien med partnere i 1858.
Gravberget kirke
I Gravberget finner du Gravberget kirke - et unikt kirkebygg som er vel verdt et besøk
Halsjøen
Halsjøen ligger helt inntil grensen til Sverige og er et flott utfluktsmål med bade-, padle- og fiskemuligheter.
Nasjonal sykkelrute nr. 9 Villmarksruta
Nasjonal sykkelrute nr. 9 også kjent som Villmarksruta, strekker seg gjennom de østligste delene av Viken og Innlandet. To av etappene går gjennom Finnskogen Nord med overnatting på Gravberget.
Sykkelturer Kynna – dagsturer
Du finner mange flotte sykkelturer i fredelig skogsterreng flere steder langs Kynna og i nordre del av Finnskogen. Dette er et område med muligheter for flotte villmarks- og naturopplevelser langs skogsveier, elver og innsjøer med bade- og fiskemuligheter. På veien er det også mange fine leirplasser for rastestopp.
Padling på Kynna
Kynna er ideell for padleturer med kano og kajakk. Padleturen byr på avlange innsjøer og smale elveløp som snirkler seg gjennom skogen. Her kommer du tett på naturen, spesielt på de smale elveløpene. Er du heldig og stille kan du oppleve fugler og bever på nært hold. Kynna er snilt vassdrag. Det gjør at den [...]