Sykkelturer Kynna – dagsturer

Du finner mange flotte sykkelturer i fredelig skogsterreng flere steder langs Kynna og i nordre del av Finnskogen. Dette er et område med muligheter for flotte villmarks- og naturopplevelser langs skogsveier, elver og innsjøer med bade- og fiskemuligheter. På veien er det også mange fine leirplasser for rastestopp.

Totalt har vi nå 10 dagsturforslag på sykkel med ulik lengde og vanskelighetsgrad for Kynna-området og Finnskogen Nord. Ønsker du å leie sykler, finner du oversikt og lenker til sykkelutleie her. 

Søndre Kynndalsrunden (26 km) – skiltet

Lett og familievennlig runde langs breddene av Kynnavassdraget med fine steder å raste, campe og fiske langs elva, eller innsjøene rett i nærheten av Kynna. Turen, med start og mål på Kynnbrua, går på fin grusvei. Turbeskrivelse og kart med GPS koordinater for «Søndre Kynndalsrunden» finner du her.
Turbeskrivelse på Ut.no.  

Nordre Kynndalsrunden (35 km) – skiltet

Dette er en variert rundtur på Finnskogen med start og mål på Kynnbrua. Turen går på fredelige grusvei langs Silksjøen, Renmyrsjøen og Kynnsjøen før den krysser Kynna og tar veien over Risberget på delvis asfaltert vei tilbake til utgangspunktet. Sykkelturen kan i helgene sommerstid kombineres med et besøk på Risberget Samfunnshus som har åpen kafe og omvisning i Risberget Kirkesal. Turbeskrivelse på Ut.no.

Store Kynndalsrunden (59 km) – skiltet

Variert runde langs hele Kynna-vassdraget som inkluderer stille villmark, idyllisk åkerlandskap og koselige rasteplasser langs vannet. Den store Kynndalsrunden kombinerer den søndre og nordre Kynndalsrunden, og starter ved Kynnbrua hvor det er gode parkeringsforhold. Turbeskrivelse og kart med GPS koordinater for «Store Kynndalsrunden» finner du her.

Gravbergsrunden med Halsjøen (24 km) – ikke skiltet

Lettsyklet og familievennlig runde med to avstikkere som går innom flotte steder langs Halsjøen. Langneset med Kompasset er en av perlene i området. Her er det veldig bra med benker, badestrand og utedo. Den andre er Abborbua (utleiehytte Statsskog), men det er også verdt å ta turen til Haldammen som ligger like ved. Turbeskrivelse og kart med GPS koordinater for «Gravbergsrunden med Halsjøen» finner du her.

Risberget-runden (41 km) – ikke skiltet

Denne turen starter på Gravberget, med parkering Gravberget Gård eller ved Gravberget kirke. Alternativt kan du starte turen fra Risberget kirkesal. Dette er en veldig variert tur som starter med asfalt de første 15 km før den går over til grusvei ved Risberget. Høydedragene gir nydelig utsikt utover skoger, åser og vann så ta gjerne en pust i bakken og nyt utsikten. Fra Risberget er det åpent, fint og stille med furutrær og myrområder. Her er det veldig stille og man føler seg virkelig i villmarken. Siste del av etappen tilbake til Gravberget går langs Ulvåa. Turbeskrivelse og kart med GPS koordinater for «Risberget-runden» finner du her.

Hemberget rundt, Gravberget (33 km) – ikke skiltet

Sykkelturen starter på Gravberget, og er en middels krevende rute som går i et veldig fredelig område av Finnskogen nord for Gravberget. Første delen av turen følger du Ulvåa et god stykke nordover før det du får en god stigning mot Hemberget. På vei tilbake til Gravberget går ruta på deler av nasjonal sykkelrute nr. 9 – Villmarksruta (skiltet). Turbeskrivelse og kart med GPS koordinater for «Hemberget rundt» finner du her.

Possåsrunden (30 km) – skiltet

Denne runden er en av tre ruter med utgangspunkt Vermundsjøen like ved svenskegrensen, men kan med en forlengelse startes fra Gravberget. Ruten er høyst aktuell for deg som setter pris på naturopplevelser på sykkel litt utenfor allfarvei. Possåsrunden tar snaue to timer å sykle i rolig tempo. Turbeskrivelse på Ut.no. 

Rogbergsløyfa (52 km) – skiltet

Rogbergsløyfa er en forlengelse av Possåsrunden vestover. Denne ruten tar deg med langs flere vann og sjøer i fin natur. Rogbergsløyfa følger Possåsrunden fram til Sagbrakka ved Flisa elva, der gjør den en runde vestover rundt Rogberget via en rekke innsjøer, og langs elvene Kynna og Flisa. Turbeskrivelse på Ut.no. 

Juvbergsløyfa (43 km) – skiltet

Juvbergsløyfa er en forlengelse av Posåsrunden nordover. Denne turen kan enkelt kalles en ås- tur, da den tar deg over høye åskammer i Åsnes Finnskog. Flott natur og fin utsikt. Turbeskrivelse på Ut.no. 

Kynndalsturen (72 km) – skiltet

Dette er en lang og kupert sykkeltur over åsene sørøst for Elverum og ned til Kynna. Den fortsetter nordover langs Kynna mot Lisjøen og Elverum i mye lettere terreng. Du passerer flere setre, innsjøer og fine utsiktspunkter. Runden er kanskje best egnet treningstur, elsykkeltur eller som overnattingstur ved å kombinere den med Kynndalsrundene eller som en del av en sykkeltur til Gravberget (ikke skiltet). Turbeskrivelse på Ut.no. 

Viktig informasjon!

Kynndalsvegen mellom badeplassen ved Lisjøen i Elverum og nord i Silksjøen, Elverum har et lite sykkelvennlig dekke for øyeblikket (sommersesong 2021). Dette påvirker sykkelturene: Kynndalsturen, Store Kynndalsrunden og Nordre Kynndalsrunden. Kynna-prosjektet håper å kunne påvirke de rette instanser til å påføre et mer sykkelvennlig grusdekke.   

Skroll til toppen