Sykkelturer Kynna – dagsturer

De finner mange flotte sykkelturer i fredelig skogsterreng flere steder langs Kynna og i nordre del av Finnskogen. Dette er et område med muligheter for flotte villmarks- og naturopplevelser langs skogsveier, elver og innsjøer med bade- og fiskemuligheter. På veien er det også mange fine leirplasser for rastestopp.
Nordre Kynndalsrunden (35 km) – skiltet

Dette er en variert rundtur på Finnskogen med start og mål på Kynnbrua. Turen går på fredelige grusvei langs Silksjøen, Renmyrsjøen og Kynnsjøen før den krysser Kynna og tar veien over Risberget på delvis asfaltert vei tilbake til utgangspunktet. Sykkelturen kan i helgene sommerstid kombineres med et besøk på Risberget Samfunnshus som har åpen kafe og omvisning i Risberget Kirkesal.
Turbeskrivelse på Ut.no.

Søndre Kynndalsrunden (26 km) – skiltet

Lett og familievennlig runde langs breddene av Kynnavassdraget med fine steder å raste, campe og fiske langs elva, eller innsjøene rett i nærheten av Kynna. Turen, med start og mål på Kynnbrua, går på fin grusvei. Turbeskrivelse på Ut.no

Possåsrunden (30 km) – skiltet

Denne runden er en av tre ruter med utgangspunkt Vermundsjøen like ved svenskegrensen, men kan med en forlengelse startes fra Gravberget. Ruten er høyst aktuell for deg som setter pris på naturopplevelser på sykkel litt utenfor allfarvei. Possåsrunden tar snaue to timer å sykle i rolig tempo. Turbeskrivelse på Ut.no. 

Rogbergsløyfa (52 km) – skiltet

Rogbergsløyfa er en forlengelse av Possåsrunden vestover. Denne ruten tar deg med langs flere vann og sjøer i fin natur. Rogbergsløyfa følger Possåsrunden fram til Sagbrakka ved Flisa elva, der gjør den en runde vestover rundt Rogberget via en rekke innsjøer, og langs elvene Kynna og Flisa. Turbeskrivelse på Ut.no. 

Juvbergsløyfa (43 km) – skiltet

Juvbergsløyfa er en forlengelse av Posåsrunden nordover. Denne turen kan enkelt kalles en ås- tur, da den tar deg over høye åskammer i Åsnes Finnskog. Flott natur og fin utsikt. Turbeskrivelse på Ut.no. 

Kynndalsturen (72 km) – skiltet

Dette er en lang og kupert sykkeltur over åsene sørøst for Elverum og ned til Kynna. Den fortsetter nordover langs Kynna mot Lisjøen og Elverum i mye lettere terreng. Du passerer flere setre, innsjøer og fine utsiktspunkter. Runden er kanskje best egnet treningstur, elsykkeltur eller som overnattingstur ved å kombinere den med Kynndalsrundene eller som en del av en sykkeltur til Gravberget (ikke skiltet). Turbeskrivelse på Ut.no. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Rull til toppen