Padling på Kynna

Kynna er ideell for padleturer med kano og kajakk. Padleturen byr på avlange innsjøer og smale elveløp som snirkler seg gjennom skogen. Her kommer du tett på naturen, spesielt på de smale elveløpene. Er du heldig og stille kan du oppleve fugler og bever på nært hold. Kynna er snilt vassdrag med nesten ingen stryk. Det gjør at den er lettpadlet og ideell for familier og de som ikke har padlet så mye.

Kano- og kajakkutleie finner du her.

Vannnstand

Kynna er avhengig av at det ikke blir for tørt i været. Langvarig fint vær gjør at vannstanden blir lav. Da blir det mye draging/løfting av kano over tørre og enkelte steder gjørmete områder. Derfor kan Kynna være best å padle på våren og forsommeren (mai-juni) og på høsten. Følg med på været når du planlegger en padletur på Kynna. NVE har en målestasjon som måler vannstand i Flisaelva. Det er ikke lange avstanden mellom Kynna og Flisaelva, så denne målestasjonen gir god indikasjon på vannstanden i Kynna. Denne målingen er det lenket til.

Den strekningen som trenger mest vann for å padles er elvestrekningen mellom Kynndammen Nord (Elverum kommune) og Silksjøen. For at det skal kunne padles greit her bør vannføringen i Flisa være >60m3 i sekundet. Det går også ved >40m3 i sekundet. Dette er ikke uvanlig i litt våte perioder. Denne strekningen går temmelig friskt dersom det er over 100m3. Innsjøene vil være padlebare uansett, mens det skal betydelig mindre vannstand til før det blir vanskelig å komme seg fra Silksjøen til Kynndammen Sør i Åsnes kommune.  Når det er under 10m3 i sekundet må du påregne noe tørre steder hvor du må dra kanoen.

Mer informasjon: UT.no

Bomveier

Vi gjør oppmerksom på at veiene langs Kynna er bomveger hvor du må betale avgift for å kjøre med motorsykkel/bil/bobil. De som er bomveier er godt skiltet og har bomkasser med betalingsinformasjon (Vipps eller kontant). Det er jevnlige kontroller. På forhånd takk for at dere bidrar til vedlikehold av veiene langs Kynna! Bomselskapene langs Kynna er Kynndalsveiene SA Vipps #609125 og Søndre Elverum Skogsbilveier SA Vipps #104694.

Rull til toppen