Padling på Kynna

Kynna er ideell for padleturer med kano og kajakk. Padleturen byr på avlange innsjøer og smale elveløp som snirkler seg gjennom skogen. Her kommer du tett på naturen, spesielt på de smale elveløpene. Er du heldig og stille kan du oppleve fugler og bever på nært hold. Kynna er snilt vassdrag. Det gjør at den er lettpadlet og ideell for familier og de som ikke har padlet så mye.

Kano- og kajakkutleie finner du her.

Vannnstand

Kynna er avhengig av at det ikke blir for tørt i været. Langvarig fint vær gjør at vannstanden blir lav. Da blir det mye draging/løfting av kano over tørre og enkelte steder gjørmete områder (under 5m3 på målestasjon). Derfor kan Kynna være best å padle på våren og forsommeren (mai-juni) og på høsten. Følg med på været når du planlegger en padletur på Kynna. NVE har en målestasjon som måler vannstand i Flisaelva. Det er ikke lange avstanden mellom Kynna og Flisaelva, så denne målestasjonen gir god indikasjon på vannstanden i Kynna. Denne målingen er det lenket til her.

Den strekningen som trenger mest vann for å padles er elvestrekningen mellom Kynndammen Nord (Elverum kommune) og Silksjøen. For at det skal kunne padles greit her bør vannføringen i Flisa være >60m3 i sekundet. Det går også ved >40m3 i sekundet. Dette er ikke uvanlig i litt våte perioder. Denne strekningen går temmelig friskt dersom det er over 100m3. Hovedregelen er derfor å starte padleturen på Kynna, på Silksjøen eller Kynnbrua. 

Kynnsjøen i Elverum er et eget padleeldorado hvor du kan starte og avslutte padleturen ved Damtjenna sør i Kynnsjøen (se kart). 

Det skal betydelig mindre vannstand til før det blir vanskelig å komme seg fra Silksjøen og Kynnbrua til Kynndammen Sør i Åsnes kommune.  Når det er under 5m3 i sekundet må du påregne noe tørre steder hvor du må dra kanoen. På innsjøene kan du padle uansett vannstand. 

Mer informasjon: UT.no

Bomveier

Vi gjør oppmerksom på at veiene langs Kynna er bomveger hvor du må betale avgift for å kjøre med motorsykkel/bil/bobil. De som er bomveier er godt skiltet med informasjon om hvordan man betaler. I løpet av sommeren 2024 kommer/kom det opp automatiske skiltavlesere hvor du betaler på nett i etterkant. Dette gjelder ikke alle veier, så det vil fortsatt være steder hvor du betaler med Vipps/ev. kontant i betalingskasser. 

På forhånd takk for at dere bidrar til vedlikehold av veiene langs Kynna! Bomselskapene langs Kynna er Kynndalsveiene SA og Søndre Elverum Skogsbilveier SA.

Skroll til toppen