Kynnbrua

Kynnbrua er et begrep, - denne legendariske festplassen der hovedveien inn mot Finnskogen Nord krysser Kynna.  

Historien til denne dansepaviljongen er lang og broket. Den sto først på Grønnstøa på Braskereidfoss, men ble flyttet til et område i nærheten av der Forestia holder til i dag på grunn av flom. Deretter ble den flyttet til Kynnbrua. Her ble den satt opp på dugnad, – og den første festen ble arrangert her i 1972.

Ute-scenen ble satt opp i 1985, og her tok de imot Bobbysocks. De kom rett til Kynnbrua etter de hadde vunnet finalen i Melodi Grand Prix i Gøteborg 4. mai i 1985.

I 1990 ble det ny ut- og ombygging – og 17. mai 1991 spilte Vikingarna for 2000 mennesker her.  Stemningen på danse-paviljongen var viden kjent, og de fleste store orkestre i Skandinavia har spilt her opp gjennom årene. Her sitter det mye moro i veggene, og de fleste fra Hedmark har historier å fortelle om festene på Kynnbrua.

Kynnbrua er nå er et naturlig utgangspunkt for både sykkel, vandring og padling, og det er tilrettelagt et område for parkering, enkel camping og utsetting av kano/kajakk.

Fra 25.  juni til 31. juli vil det kl. 11-15 være åpen kiosk og kafé på Kynnbrua. Les mer om kiosk og kafé her. 

Festplassen og danse-paviljongen er det fortsatt mulig å leie til ulike arrangementer. For bestilling og forespørsler ta kontakt med Risberget Idrettslag. 

Skroll til toppen