Sykkelturer Kynna – overnattingsturer

Du finner flere turforslag til overnattingsturer på sykkel i fredelig skogsterreng i nordre del av Finnskogen. Dette er et område med muligheter for flotte villmarks- og naturopplevelser langs skogsveier, elver og innsjøer med bade- og fiskemuligheter. På veien er det også mange fine leirplasser for overnatting.

I tillegg kan du på Finnskogen Nord bo på Gravberget Gård eller i hytter og koier. Noen av turforslagene går også innom Elverum, Våler og Flisa, som alle har gode overnattingstilbud.

”Tour of Finnskogen” (194 km)

En firedagers rundtur fra Elverum: Elverum  – Kynna – Vermundsjøen (Åsnes) – Gravberget – Søre Osen – Elverum.
Dette er en skikkelig rundtur gjennom Finnskogen med stor variasjon. Turen har et naturlig startpunkt i Elverum og tar deg langs Kynna helt ned til Åsnes og Vermundsjøen. Derfra går turen mot Søre Osen i Trysil via Gravberget, før du følger gamle veier og traseer tilbake til Elverum. Turbeskrivelse og kart med GPS koordinater for «Tour of Finnskogen» finner du her. 

Elverunden (140 km)

En tredagers rundtur fra Flisa: Flisa – Kynna – Elverum – Flisa via Glomma.
Dette turforslaget starter på Flisa og følger elvene Flisa, Kynna og Glomma. Første del går mot Kilen og deretter videre langs Flisa før du tar av mot Kynndalen, og sykler langs Kynna til Elverum. Siste del av etappen går stort sett på vestsiden av Glomma tilbake til Flisa. Du kan også starte turen på Elverum eller Våler. På turen får du en blanding av landbrukslandskap og skog, noe som gjør turen variert og spennende. Overnatting på Flisa, Braskereidfoss, Våler og Elverum. Langs Kynna er det fine leirplasser for overnatting. Turbeskrivelse og kart med GPS koordinater for «Elverunden» finner du her. 

På sykkeltur i Finnskogens midtre (90 km)

Gravberget, Tysken, Possåsen, Vermundsjøen
Dette er en sykkeltur hvor du beveger deg fra nord mot den midtre del av Finnskogen og langs den vakre Vermundsjøen. Turen starter og ender på Gravberget og er en lang dagstur som med fordel kan tas over to dager. Overnatting på egenhånd i naturen eller campinghytte ved Vermundsjøen. På denne turen vil du oppleve alt fra nasjonal sykkelrute 9 på gode grusveier til asfaltstrekninger, mer utfordrende grusterreng og sti langs Finnskogleden. Turbeskrivelse og kart med GPS koordinater for «På sykkeltur i Finnskogens midtre» finner du her. 

Sykkelutleie

Ønsker du å leie sykkel, enten det er elsykkel eller vanlig, finner du oversikt over utleiere her! 

Viktig informasjon!

Kynndalsvegen mellom badeplassen ved Lisjøen i Elverum og nord i Silksjøen, Elverum har et lite sykkelvennlig dekke for øyeblikket (sommersesong 2021). Dette påvirker sykkelturene: «Tour of Finnskogen» og Elverunden. Kynna-prosjektet håper å kunne påvirke de rette instanser til å påføre et mer sykkelvennlig grusdekke.   

Skroll til toppen