Langrennsløyper

Om vinteren kjører Risberget Idrettslag opp ca. 19 km skiløyper.

De første sporene vil bli satt langs bilvegen fra Jørnsgarden, den ligger ca. en km sør for samfunnshuset, og inn til Kaskonsmyra der gapahuken Harmoni er et fint stoppunkt. Parkering som utgangspunkt for skiturer kan være ved jordet ovenfor Jørnsgarden og ved samfunnshuset på Risberget. Etter hvert som det blir nok snø vil Risberget Idrettslag kjøre hele den såkalte «Bakglattrunden» fra samfunnshuset til Jørnsgarden, Kaskonsmyra, rundt om og oppom Kaskonsberget og ned til samfunnshuset igjen.

Etter hvert som snømengden øker vil løypenettet i Risbergsmarka bli utvidet med en runde fra Kaskonsmyra, bortom Abbortjernet og Gjerdtjerna der man kan ta en rast ved den fine gapahuken «Pitka Aitalampi» som er satt opp av Våler Jakt og Fiskerforening med støtte fra en rekke offentlige institusjoner, bedrifter og private. Løypene, som kjøres opp med bandvogn, er av beste kvalitet. Klikk her for kart over løypene og hvor du kan parkere.

Et tilleggstips: Truger er også en fin måte å gå tur på om vinteren. Prøv gjerne det.

Flere steder i løypene, og ved utgangspunktene er det satt opp kart slik at man til enhver tid kan vite hvor man er i terrenget.

Når snøen kommer og skiløyper kjøres kan man finne info om dette på Risberget Turforening sine Facebooksider.

BAKGLATTTRENN
I påsken arrangerer idrettslaget «Bakglattrennet». Omtrent 100 deltakere i alle aldre møter da ved samfunnshuset for å konkurrere på idealtid, enten i skiløypa eller til fots langs vegen. Dette er en fin samling for folket i Risberget og tilreisende. All er velkommen til dette uhøytidelige rennet på Langfredag.

Skroll til toppen