Elgsafari

Plutselig står elgen der i furuskogen; storslått, elegant og majestetisk, med en farge som gjør at den er godt kamuflert i krattskogen og blant de ranke furuene. Dette kan du oppleve sammen med Finnskogen Adventures på deres elgsafarier. Du kan velge den komfortable med transport, eller å bli med guide og elghund på sporingstur.

Elgsafari med transport

På elgsafari med transport blir dere kjørt ut i elgens leveområde i bil/minibuss/buss avhengig av hvor mange som har meldt seg på elgsafarien. På vegen speides det etter elg. Ofte ser dere også storfugl, rev og harer som deler sitt leveområde med elgen. Finnskogen Aktivitetssenter sin guide vil fortelle gode historier og vise ulike tegn på at elgen er i området. Midt i safarien blir det en pause hvor det tennes et bål og serveres et lett måltid basert på lokale råvarer. Klikk her og får mer detaljer om elgsafari med buss, inkludert tidspunkter og bestilling.

Elgsafari med guide og hund

Tenk deg at du så lydløs som mulig sniker deg innpå elgen der den beiter i skogen, du ledes av en erfaren elgguide med hund. På forhånd vet verken du eller guiden hvor hunden vil føre dere, på vegen må dere selv sanse naturen og oppfatte hundens signaler.

Høres det spennende ut? Da kan du melde deg på tur hvor du på et avtalt sted møter dagens guide og elghund. Guiden er en erfaren turguide og elgjeger. Hans hund vil lede vegen på en tur som vil vare i 3 timer (3-5 km gange). I løpet av turen vil dere lære litt om hvordan elgjakt med hund utøves samt få et innblikk i hvordan man leser hunden og lar den lede veg. Klikk her for mer informasjon, tidspunkter og bestilling av elgsafari med guide og hund. 

Husk at elgen er et vilt dyr som velger sine egne veier. Selv med erfarne guider som forbereder seg godt, er det ingen garanti for at elgen vil vise seg for deg. Derfor legger Finnskogen Adventures stor vekt på at du også skal få en god turopplevelse, tilført ny kunnskap om natur og dyrene som finnes på Finnskogen. I tillegg byr de på lokal historiefortelling og kulturformidling fra Finnskogens unike historie. Les mer om Finnskogen Adventures her.

Billett på Anno Norsk Skogmuseum

Finnskogen Adventures har et samarbeid med Norsk Skogmuseum, og blir du med på Elgsafari får du inkludert billett til Norsk Skogmuseum. Klikk her og sjekk ut alt du kan oppleve på Norsk Skogmuseum. 

Rull til toppen